Co mám v košíku?

Zavřít

Nejlepší umělci na světě

Umělci, které žeru

V dnešní internetové době jsem i já podlehla lenosti a pohodlnosti a namísto obrážení výstav obrážím pinterest a podobné weby. A sem tam narazím na umělce, které opravdu „žeru“, z jejich díla jsem totálně nadšená a klidně bych si i na tu výstavu zašla, kdyby tedy nepůsobili na druhé straně zeměkoule (Výjímkou je Radu Tesaro, jejíž obrazy se mi podařilo spatřit ve vitríně ateliéru poblíž Národní. Byl to pro mne poměrně šok, ale pak jsem brouzdala kolem co nejčastěji, abych mohla ještě nakouknout. Pomáhalo mi k tomu, že pár metrů odtamtud se nachází výborná papírna a také nejlepší obchod s výtvarnými pomůckami v Praze. Bohužel krásné obrazy paní Tesaro  vystřídaly olejomalby morčat. Nejsem úplně morčecí typ, takže jsem tam brouzdat přestala).

A i když sama vím, že u ručně malovaných obrazů je pohled na obrazovku PC úplně o něčem jiném než pohled na obraz samotný, nechce se mi do USA jen proto, abych zkoukla naživo pár kousků, co se mi líbí.

Přesto mi jména umělců, které mám ráda, neustále běží v hlavě (asi proto, abych je nezapomněla). Tudíž je čas začít je sepisovat a dávat do kupy.

Bruce Riley

  • Umělec z Chicaga, který vytváří pomocí techniky zvané Art resin (u nás klasicky naprosto neznámá, ale jednou, jednou ji taky vyzkouším!). Jeho psychedelické pozitivní obrazy jsou trochu jako po požití lysohlávek. Moc se mi líbí jak geometrie, tak barevnost.

Bruce

Radu Tesaro

  • Sice má zvláštní jméno, protože cestovala po všech čertech, ale původem je češka. Používá monotónní, tlumenou, nádhernou zemitou paletu barev a jakoby mozaikovité vidění světa. Tlusté vrstvy akrylu či oleje obrazu dodávají 3D strukturu

Viktoria Prischedko

  • Ukrajinka žijící v Německu. A taky jedna z nejlepších akvarelistek, co jsem na internetu viděla. Oranžová a modrá, to jsou její barvy. Její města jsou prostě úžasná. Mým snem je zajet si k ní do Španělska na týdenní kurz, který vyjde na nějakých 40000 (bez jídla). Už šetřím.



< zpět

Hello You!

Join our mailing list