Co mám v košíku?

Zavřít

Jak jsem malovala dračí obraz

Takže..je 2:30 ráno. Vím, že někteří ještě nespí, já naopak Už nespím. Do tří to ještě zkouším s nějakou aktivní imaginací, nicméně vypadá to, že ani z toho opravdu neusnu.  Myslím na dračí obraz, který plánuji namalovat, takže ve tři vstávám.

Jak to u nás vypadá? Mám slíbený ateliérový kout v naší největší místnosti výměnou za IT kout pro manžela. To je tak, když spolu žijí výtvarnice a síťař v malém bytě..Nyní však rekonstruujeme, tak nemůžu dělat nikde nic. Věci přestěhované z minulé, nyní zbořené, kuchyně, jsou všude. K tomu jediná místnost, kde můžu ve tři ráno beztrestně svítit a nevypadá jako staveniště, je koupelna.

Takže si poradím, roztahuji materiál v koupelně a oblékám župan. Acrylic swipe na zemi s bílými kachlemi zní nebezpečně. Zvlášť když dominantou podkladu pro dráčka má být červená. Bohužel, s dynamičností chodí netrpělivost a já prostě musím začít! V úterý mi má přijít floetrol. Má mysl se upíná posedle jen k tomu okamžiku, kdy ho  poprvé zkusím jako efektivní médium pro swipe. Ale to už musí být podklad pro dráčka suchý, a jelikož bude schnout dva až tři dny, je nejvyšší čas!

Tvorba na zemi mi jde lépe, než jsem čekala. Až do doby, kdy namíchám bílou a asi třičtvrtina kelímku se mi při své nestabilitě rozlije po zemi a po koupelnové podložce, na které sedím. Nicméně, nepočítala jsem s tím, že se v takovém pidi prostoru s roztahaným náčiním všude kolem nic podobného nestane. Jen se divím, že to neodnesl tmavý župan.

Špachtlí táhnu bílou do červené a vytvářím podklad, ne kterém bude sedět dráček. Původně jsem jej chtěla pouze jednolitý, červený, ale mám pro sebe celé ráno, které musím nějak zaplnit. A čím jiným, než tréninkem řízeného táhnutí akrylovek po plátně. Efekt je zatím nežnější, než jsem chtěla. Plánuji do dráčka dost přimíchat i černou, až zaschne podklad, a chtěla jsem, aby to byl drsňácký drak. Nyní to zatím vypadá spíš na ženskou dračí energii. Na pořádnou dračiči.

Nějak nejsem spokojená, tak přidávám víc bílé a špachtlí vytvářím pavučinové vlákna směrem do červené. Tak. Hotovo.

Úklid koupelny trvá skoro polovinu času malby. Jelikož umyvadlo využíváme jako dočasný dřez, nemusí ráno hrnky plavat v červené akrylové koupeli. A při je toho vždycky dost co uklízet.

Teď se jen modlím, až ráno manžel otevře dveře do koupelny, aby si rozsvítil a nerozšlapal obraz.

Ale je půl šesté..třeba mu to za chvíli řeknu i osobně..

Takže takhle vypadají umělecké záchvaty. Prostě musíte.



< zpět

Hello You!

Join our mailing list